2013 m. kovo 31 d., sekmadienis

Naminė ruginė duona

Šiuo receptu pasidalimo draugė, kuri ir davė raugo, jai esu be galo dėkinga. Be jos šios skanios duonelės dabar nebūtų ant velykinio stalo. Ačiū Ingute ;)





Šiai gardžiai duonelei išsikepti prireiks:
1 stiklinės saulėgražų
1 stiklinės moliūgų sėklų
1 stiklinės cukraus
800 gr. ruginių miltų
1 stiklinės sėlenų
1 L vandens
3 arb. šaukštelių druskos
raugo

Visus sausus ingredientus sumaišom, Vandenyje ištirpinam druską ir jį supilam į sausą mišinį, sudedam raugą, viską labai gerai išmaišom ir paliekam ramybėje 12 valandų.
Po 12 valandų atsidedam raugo kitos duonelės kepimui. Duonelę dedam į kepimo formą ir kišam į šaltą orkaitę (būtent šaltą !). Kepame apie 1 val 20 min. 180 laipsnių temperatūroje.

Be galo gardi duonelė.

Beja, jei norite šviesios duonelės vietoj ruginių miltų naudokite paprastus kvietinius.

Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą